Menu

Over Noortje.

Noortje Krikhaar, Freelance Journalist – Eindredacteur.


Noortje Krikhaar

Noortje Krikhaar

Noortje Krikhaar is hoofdredacteur van de bladen ReumaMagazine en het vakblad Groen. Ook schrijft ze teksten voor andere opdrachtgevers over de meest uiteenlopende onderwerpen, waaronder teksten over postzegels voor PostNL, de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren, uitgeverij DAVO en het blad verzamelen. Ze is altijd blij als ze zich weer in een nieuw onderwerp kan verdiepen. Een leidraad of boek zo redigeren dat de tekst leesbaar wordt voor alle doelgroepen? Geweldig om te doen.

Noortje Krikhaar is freelance journalist en ze werkt als eindredacteur. Ze schrijft onder andere teksten voor postzegelboekjes en is dan altijd blij dat ze zich weer in een nieuw onderwerp kan verdiepen. Een leidraad of boek zo redigeren dat de tekst leesbaar wordt voor alle doelgroepen? Noortje Krikhaar heeft ervaren dat dat geweldig is om te doen. Rondom de bladen Groen (maandblad bestemd voor mensen die werken aan het groen in stad en landschap op HBO- en hoger niveau) en In Beweging (maandblad voor mensen met reuma) heeft zij een netwerk aan specialisten en ervaringsdeskundigen opgebouwd waar ze altijd op kan terugvallen.

Noortje Krikhaar heeft Nederlandse taal en letterkunde, en cultuurwetenschappen gestudeerd. Haar werk beschouwt ze ook als studeren, leren van anderen en je eigen weg in alle informatie zoeken. In de loop der jaren was Noortje Krikhaar onder andere eindredacteur van het personeelsblad van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, Beter in Beweging (het blad voor orthopedische patiƫnten) en van meerdere personeelsbladen van PTT (nu PostNL). Ze werkte mee aan nieuwsbrieven van de Rijksarchiefdienst, aan het jubileumboek van PUEM Utrecht en deed verslag van brainstormsessies van Hogeschool Van Hall Larenstein.