Menu

Bladen.

Vakblad Groen

Sinds 1999 is Noortje Krikhaar hoofdredacteur van het vakblad Groen, een vakblad voor landschapsarchitecten, groenregisseurs en iedereen die werkt op HBO niveau aan het groen in stad en landschap.

ReumaMagazine

Sinds 2001 is Noortje Krikhaar hoofdredacteur van ReumaMagazine (voorheen In Beweging). Dit enige landelijke blad voor mensen met reuma geeft informatie over wetenschappelijke ontwikkelingen rond reuma en onderwerpen als werk, geld en hulpmiddelen. Mensen met reuma vertellen over hun leven met deze aandoening.

Rabobank

Sinds 2000 schrijft Noortje Krikhaar voor Dichterbij, het ledenblad van Rabobank Gooi en Vechtstreek, vroeger Hilversum-Vecht en Plassen. Zij interviewt onder andere klanten over de ontwikkelingen binnen hun bedrijf en hun kansen op de markt, mede dankzij de steun van de Rabobank.

PostNL

Noortje Krikhaar schrijft al jaren de teksten voor de prestigeboekjes en postzegelmapjes van PostNL. Ook neemt zij de tekst van de brochure bij de Jaarcollectie voor haar rekening.

DAVO

De teksten voor de bijzondere postzegelalbumbladen van Uitgeverij DAVO waaronder de reeks Steden t/m heden en Geïllustreerd Verzamelen worden sinds 1999 geschreven door Noortje Krikhaar.

Verzamelen

Sinds 2013 schrijft Noortje Krikhaar voor het blad Verzamelen verhalen over postzegels. Ook schrijft zij incidenteel over andere onderwerpen waaronder de meisjesboeken van Cissy van Marxveldt, keramiek in Tegelen, Barbie Booklets en Charles Eijck in Jeantes.

Ridder

Ridder 1953-2013

In 2014 rondde Noortje Krikhaar samen met de familie Nugteren de tekst voor het jubileumboek af, een hommage aan Frans Nugteren die een uniek familiebedrijf uit de grond stampte. ‘Een innovatieve ondernemer die zelfs pech als een kans ziet.’

De tekst is grotendeels gebaseerd op interviews met de oprichter, de familie en (oud) medewerkers.